jueves, 12 de febrero de 2009

Un alcalde de CiU no penjarà més la bandera espanyola


11.02.2009
e-notícies
El batlle de Sant Pol de Mar, Manel Mombiela, repta un regidor a denunciar-lo si no hi està d'acord


L'alcalde Sant Pol de Mar (Barcelona), Manel Mombiela, ha decidit que la bandera espanyola no onejarà en el seu Consistori i ha reptat a aquells que no comparteixin la seva decisió a denunciar-ho en el jutjat, segons informa el diari ABC. En resposta a un requeriment presentat pel regidor Enrique Abad, membre de Junts per Sant Pol, l'alcalde Manel Mombiela (CiU) el repta a portar-lo al jutjat davant la seva negativa a col·locar la bandera a la seu de l'Ajuntament.
El regidor Abad va presentar una instància a l'Ajuntament en la qual sol·licitava a l'alcalde que complís amb la llei. En aquesta instància, Abad advertia a Mombiela que, si en un termini de deu dies no col·locava la bandera espanyola al costat de la bandera catalana -que actualment oneja en solitari-, acudiria als tribunals. En ocasió del Ple municipal celebrat el passat 27 de gener el regidor va reiterar oralmente la seva petició, però Mombiela es va ratificar en la seva negativa.
Davant aquesta situació, el representant de Junts per Sant Pol va exigir una resposta certificada per escrit en la qual, finalment, l'alcalde convergent va contestar que "com ja han passat els deu dies" que Abad havia donat de termini perquè es complís la llei, instava "al senyor Abad a que em porti al jutjat".
Abad va presentar ahir una denúncia en la Delegació del Govern de Catalunya en la qual exposa els fets i reclama a l'Estat "que mitjançant l'autoritat i mitjans que disposa, procedeixi de manera que es compleixi amb el disposat en la vigent llei a l'efecte, obligant al fet que, tant en la balconada principal d'aquest Ajuntament, així com en tots els actes públics, estigui col·locada en lloc prominent la bandera d'Espanya".


No hay comentarios: