viernes, 6 de febrero de 2009

"Espanya és feixisme i ocupació de Catalunya"


6.02.2009
e-notícies

Les JERC denuncien a la televisió nacional de Bolívia "les bases polítiques" de l'Estat espanyol


El portaveu de la Comissió Sectorial de Política Internacional de les JERC, Àlex Daudén, va ser entrevistat per la televisió nacional boliviana amb motiu del viatge de les joventuts independentistes al país andí per a expressar el seu suport a Evo Morales. L'entrevista va tenir algun error, ja que la televisió boliviana va rebatejar Àlex Dauden inicialment com "Alex Dausén", mentre que les JERC van passar a ser denominades "Juventud de Ezguerra Republicana de Cataluña".
Daudén va explicar als espectadors de la televisió boliviana que "els Països Catalans són una nació que està ocupada per l'Estat espanyol i l'Estat francès des del segle XVIII, com va passar aqui també a Amèrica Llatina". "Després de 300 anys d'ocupació vivim ocupats per Espanya i pel mateix rei Borbó", va lamentar, a més d'elogiar les polítiques de Morales.
"Espanya és un Estat que no és democràtic. Espanya porta la màscara de la democrácia. No reconeix les diferents nacions i llengües dintre de l'Estat", va denunciar Daudén, a més de recordar que "la Constitució neix d'un pacte franquista després de 40 anys de feixisme". "Les bases polítiques d'Espanya són el feixisme i l'ocupació de Catalunya", ha sentenciat en aquest sentit.
El dirigent de les JERC va condemnar que "hi ha polítics del franquisme, com Fraga, que segueixen ocupant càrrecs públics", així com que Espanya "no permeti la recuperació de la memòria històrica, dels nostres avis que van ser assassinats pel franquisme".
Veure entrevista

No hay comentarios: