martes, 10 de mayo de 2011

SI defensa que "a Barcelona no es pot usar el castellà"

10.05.2011

e-notícies

Espot afirma que al ciutat ha esdevigut una "spanish city"


El candidat de Solidaritat, Santiago Espot, en una entrevista a El Mundo, deixa clar que "la sentència del TSJC per l'ús d'ambdues llengües no la acatarà Solidaritat. No acatarem aquesta sentència. La nostra única llengua és el català, a nivell intern i extern".


"Si et dirigeixes a l'alcalde de Nova York ho faràs en anglès. I a Barcelona ha de ser només el català, igual que a l'Ajuntament de la Vila i Cort usen el castellà. A Barcelona no es pot usar el castellà. Qui després de 32 anys d'normalització no entén el català té un problema de cultura general", indica.


"Jo vull que Barcelona es vegi com la capital de Cataluna. Malauradament a l'estranger som una spanish city. Sembla que pugui venir aquí qualsevol, emborratxar-se, deixar-ho tot destrossat i que paguem nosaltres", lamenta.


"Tot el que arribés a la ciutat hauria de saber. I això és fàcil. A l'aeroport s'hauria d'anunciar amb un Welcome to Catalonia. El paisatge urbà hauria de tenir els símbols de catalanitat. Als Estats Units les barres i les estrelles es veuen de manera luxosa i sensacional", assenyala.


"Per exemple, aquí a la plaça Reial podria haver-hi una gran bandera catalana. Tot això es pot fer des d'una política municipal. I els càrrecs elegits a Barcelona haurien de presentar-se com representants de Catalunya i usar sempre el català. Tant si és França, Anglaterra o Madrid", conclou.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Aviat sortirà algú que demani que el que no s'utilitzi a Barcelona sigui el català...