miércoles, 9 de marzo de 2011

Colom creu que els immigrants "han de parlar el català, i punt"


8.03.2011
e-notícies

També demana als independentistes que no dubtin de CiU

El secretari d’Immigració de Convergència, Àngel Colom, considera que els immigrants a Catalunya han de parlar el català "i punt". En una entrevista publicada aquest dilluns al diari Ara, Colom assegura que "la llengua vehicular a les aules és el català. No valen excepcions. Si ja fallem per aquí, no ens podem queixar. Tots els immigrants que han vingut a Catalunya han de parlar el català, i punt".

"L'objectiu del Govern i també del partit és que la majoria d'aquests 1,3 milions de nous ciutadans estigui, al final d'aquesta dècada, econòmicament, socialment, lingüísticament, culturalment i nacionalment del tot integrat a Catalunya", afirma el secretari d'Immigració de CiU.

D'altra banda, Colom demana als independentistes que no dubtin de CiU. Preguntat sobre si alguns sobiranistes que van votar Artur Mas poden sentir-se ara decebuts, explica que "posar en marxa un govern no és fàcil. No crec que hi hagi, ni a curt ni a mitjà termini, i estic convençut que a llarg termini tampoc, cap decepció per part de la gent independentista que va votar CiU, que és molta. Vull pensar que estem vivint l'última o la penúltima legislatura autonòmica. I, en aquesta etapa, tots hem d'estar decidits a fer el sacrificis que calguin".

"Es tracta de consolidar bé les forces a Catalunya que, en el moment que sigui oportú, ens portin a passar de l'autonomia a l'estat propi. Jo no n'estic gens, de decebut. Vull demanar als independentistes que no dubtin. A CiU ens pertoca liderar aquest projecte", afegeix.

Colom, tanmateix, creu que el fet que se l'hagi relacionat amb el cas Palau no l'ha afectat políticament, tot i que esperava dirigir les polítiques d'immigració del Govern -cosa que no descarta en un futur-, però ha comentat que "el linxament i els atacs que he rebut, sobretot del PSC, no m'han agradat i són profundament injustos. Però això no hi té res a veure".

1 comentario:

Anónimo dijo...

Això no és el que diu el Tribunal Constitucional... Ho sento Sr. Colom... No faci volar 'colomentas', si us plau!