lunes, 19 de abril de 2010

Un alt càrrec del Govern acusa l'Espanyol de "renegats contraris a la pàtria"


19.04.2010
e-notícies

"Els hi convé l'Estat propi encara que sigui per canviar-se aquesta broma de nom que porten"

El coordinador de l'Àrea d'Història i Pensament Contemporani del departament de Vicepresidència, Alfred Bosch, també escriptor, es pregunta en un article a l'Avui, "què se’n faria de l’Espanyol, en cas d’una secessió de Catalunya? No em refereixo a l’home de raça espanyol, ni a l’idioma espanyol, em refereixo al club de futbol que porta aquest nom".
"I si porten el nom que porten, i si podien frenar l’esquadra capitana de les joies pàtries, a la força allò hauria de ser un cau d’esguerrafestes renegats, contraris als grans progressos de la pàtria", escriu.
"Si Catalunya obtingués un Estat propi, no tinc la sensació que l’univers perico fos condemnat a desaparèixer, o a dissociar-se de l’esport català per mantenir-se en la Lliga espanyola, tot forçant la proclamació de l’enclavament de Cornellà-El Prat i afegint-se a la llista de ciutats província com ara Ceuta o Melilla. No ho veig, francament. Jo poso en dubte l’espanyolitat de l’Espanyol", afegeix.
"Els contraris a la independència diuen tenir un gran argument amb el Barça: què faria, l’equip de Guardiola, divorciat de les estrelles del Reial Madrid? S’avorriria, diuen amb un punt de raó. Ah, amics, però, i l’Espanyol? Quin millor soci natural de l’independentisme podríem trobar? No entenc per què les brigades blanc-i-blaves no omplen l’estadi de colors maulets. A la Nació Perica li convé més que ningú tenir un Estat propi. Encara que sigui per canviar-se, d’una vegada, aquesta broma de nom que porten", conclou.

També l'escriptor i exconseller Vicenç Villatoro acusa l'Espanyol de "concentrar-se només en els partits que emocionalment li interessen, a buscar en un partit el sentit de la seva existència, a conjugar el verb impedir en totes les seves formes, a instal·lar-se a la banda fosca. Fins i tot a fer servir totes les armes possibles, si el reglament o qui l'interpreta els deixa. Gairebé res a dir-hi. Undiano Mallenco no hi tenia dret, però fins i tot un repartiment arbitrari de targetes pot ser discutible".

1 comentario:

INFORMANOS dijo...

Saben aquests senyors que l'Espanyol el van fundar catalans perquè FC. Barcelona estava format per estrangers...? Penòs.