domingo, 25 de abril de 2010

"Anglada, rata espanyola"


25.04.2010
e-notícies

Pedrades a Vilafranca contra la ultradretana PxC

Uns 200 joves han escridassat i llançat ous, fins i tot alguna pedra, segons han confirmat fonts dels mossos d'esquadra, contra els assistents a la diada del partit organitzada per Plataforma per Catalunya (PxC) a Vilafranca del Penedès. L'acte ha tingut moments de tensió fins que no han arribat antiavalots dels Mossos d'Esquadra, que han separat les persones d'un i d'altre bandol.

La PxC, que havia organitzat sempre la seva diada al Vendrell, on té representació municipal, ha decidit enguany celebrar-ho a la capital de l'Alt Penedès per intentar assolir un regidor a les properes eleccions municipals. Anglada ha intensificat a les darreres setmanes les seves visites al territori per tal d'aconseguir ser escollit diputat a les properes eleccions al Parlament de novembre.

jueves, 22 de abril de 2010

Pintura contra la seu del PP de Reus


22.04.2010
e-notícies

“Actes d’aquest tipus no ens espanten", afirma la presidenta local del partit

El Partit Popular de Reus ha denunciat aquest dimecres davant les forces de seguretat l’agressió de la qual ha estat víctima la seu del partit, inaugurada ara fa un mes i mig. Els vidres i la façana de la seu, ubicada al c/ Raval de Santa Ana, han aparegut, el matí del dimecres 21 d’abril, atacats amb pintura vermella.

La presidenta del Partit Popular de Reus, Alícia Alegret, ha expressat la “condemna més enèrgica davant de l’atac que hem patit per part d’uns individus incívics, mancats de cultura democràtica i covards”.

Ha afegit que “actes d’aquest tipus no ens espanten ni frenen, ni frenaran, el nostre projecte a la ciutat de Reus. Hem aconseguit normalitzar la situació del Partit Popular a la ciutat, fer-nos més visibles socialment, i que la majoria de reusencs ens vegin com una força política a tenir en compte en l’àmbit municipal".

"Ni el Partit Popular, ni la ciutat de Reus", ha afirmat també, "es mereixen que alguns brètols actuïn antidemocràticament contra nosaltres”. Finalment, ha apel·lat a “la resta de forces polítiques de Reus a condemnar aquests fets”.

lunes, 19 de abril de 2010

Un alt càrrec del Govern acusa l'Espanyol de "renegats contraris a la pàtria"


19.04.2010
e-notícies

"Els hi convé l'Estat propi encara que sigui per canviar-se aquesta broma de nom que porten"

El coordinador de l'Àrea d'Història i Pensament Contemporani del departament de Vicepresidència, Alfred Bosch, també escriptor, es pregunta en un article a l'Avui, "què se’n faria de l’Espanyol, en cas d’una secessió de Catalunya? No em refereixo a l’home de raça espanyol, ni a l’idioma espanyol, em refereixo al club de futbol que porta aquest nom".
"I si porten el nom que porten, i si podien frenar l’esquadra capitana de les joies pàtries, a la força allò hauria de ser un cau d’esguerrafestes renegats, contraris als grans progressos de la pàtria", escriu.
"Si Catalunya obtingués un Estat propi, no tinc la sensació que l’univers perico fos condemnat a desaparèixer, o a dissociar-se de l’esport català per mantenir-se en la Lliga espanyola, tot forçant la proclamació de l’enclavament de Cornellà-El Prat i afegint-se a la llista de ciutats província com ara Ceuta o Melilla. No ho veig, francament. Jo poso en dubte l’espanyolitat de l’Espanyol", afegeix.
"Els contraris a la independència diuen tenir un gran argument amb el Barça: què faria, l’equip de Guardiola, divorciat de les estrelles del Reial Madrid? S’avorriria, diuen amb un punt de raó. Ah, amics, però, i l’Espanyol? Quin millor soci natural de l’independentisme podríem trobar? No entenc per què les brigades blanc-i-blaves no omplen l’estadi de colors maulets. A la Nació Perica li convé més que ningú tenir un Estat propi. Encara que sigui per canviar-se, d’una vegada, aquesta broma de nom que porten", conclou.

També l'escriptor i exconseller Vicenç Villatoro acusa l'Espanyol de "concentrar-se només en els partits que emocionalment li interessen, a buscar en un partit el sentit de la seva existència, a conjugar el verb impedir en totes les seves formes, a instal·lar-se a la banda fosca. Fins i tot a fer servir totes les armes possibles, si el reglament o qui l'interpreta els deixa. Gairebé res a dir-hi. Undiano Mallenco no hi tenia dret, però fins i tot un repartiment arbitrari de targetes pot ser discutible".

viernes, 16 de abril de 2010

Sobre espanyolistes


16.04.2010
elsingulardigital

Isabel Clara Simó

"Una senyora anomenada Rosa Díez, d’origen socialista, s’adona un bon dia que els “seus” no són prou anticatalans, i decideix crear un partit propi"

L’espanyolisme no deixa de sorprendre’m. L’escandalosa actuació, per exemple, de Rita Barberà en el Cabanyal de València és impactant. No sols desobeeix l’executiu de Madrid, sinó les sentències dels tribunals, i com a ama del “cortijo” valencià, envia les màquines demolidores enmig de l’escàndol dels veïns i de la Plataforma “Salvem El Cabanyal”. A sobre ha fet declaracions acusant el govern espanyol de “sectari” i de “desviar i abusar del poder”. És que donya Rita se’ns ha fet independentista? Quines coses ens toca veure.

¿Us en recordeu d’aquell aguerrit Manuel Pizarro, que no sols va impedir l’opa catalana sobre Endesa, sinó que va xulejar el Parlament català i va aconseguir una nova opa italiana –amb els aplaudiments de donya Esperanza Aguirre, que creu més “estrangera” Itàlia que Catalunya-. Cacao maravillao, el tio. Com a premi, el PP el va fer diputat, tot i que aquell braó contra els catalans es veu que l’havia abandonat com fan alguns desodorants. El seu paper va arribar a ser tan trist i gris que ell mateix ha dimitit. On és aquell braó? Només s’alimentava d’anticatalanisme?

Més meravelles de la política recreativa. Una senyora anomenada Rosa Díez, d’origen socialista, s’adona un bon dia que els “seus” no són prou anticatalans, i decideix crear un partit propi, Unión, Progreso y Democracia, que té com a únic punt del programa destruir la llengua catalana, doblegar als catalans i espanyolitzar Catalunya. És a dir, un partit lerrouxista. Amb l’agreujant que el verb de don Alejandro era força més fluït que el de donya Rosa. Doncs bé, ara fa uns pocs mesos, els militants catalans de Rosa Díez (qui, per cert, té molt bona imatge en les enquestes espanyoles), van dimitir en massa del partit, per la nul•la democràcia interna d’aquest, i perquè es veien engolits per Ciutadans per ordre de la mateixa senyora Díez. El partit ha quedat clarament desmantellat. Els espanyolistes catalans, pel fet de ser catalans, eren objecte del menyspreu d’aquesta senyora?

A sobre, Esperanza Aguirre declara en el Parlament espanyol, no en una revista del cor, que la trama Gürtel la va destapar ella. Li desitgem que no passi de destapadora oficial a imputada. Perquè la seva ascensió és tan meteòrica que la de Sarah Palin. I la davallada podria ser la mateixa.Són rars, no?

jueves, 8 de abril de 2010

Radicales catalanes definen a los españoles como "skins" y se presentan como víctimas


8.04.2010
Libertaddigital

Viejos tópicos en viñetas

Los radicales independentistas ya calientan motores para las nuevas consultas ilegales del próximo 25 de abril. Y para animar al voto una plataforma ha editado unas viñetas en las que tildan a los españoles de “skins” mostrando a los catalanes como víctimas de una dictadura.

El próximo 25 de abril se celebra en 80 localidades catalanas una nueva consulta independentista. Y para animar a los catalanes, dado el estrepitoso fracaso de las votaciones anteriores, algunas plataformas han optado por la polémica para avivar la polémica. La forma por la que han optado es sencilla y antigua: atacar a España calificando a sus ciudadanos de fascistas y presentar a los catalanes como víctimas.

La promotora de estas viñetas ha sido “Manresa Decideix”, que pretende animar al voto aunque “sin ofender a nadie”, tal y como asegura su portavoz, Josep Camprubí, al diario La Gaceta. A su juicio, estas viñetas conocidas como aucas “suelen ser de humor o irónicas y en este caso hemos tratado el tema de las consultas”.

Sin embargo, tras observar algunas de las viñetas se puede cuestionar sus afirmaciones en las que asegura que no cree que del texto se pueda desprender algo ofensivo. De hecho, tras presentar a los españoles como fascistas, en la viñeta tres los representa a modo de cabeza rapada que en el dibujo obliga a un catalán a tragarse una gran eñe. “Con o sin dictadura, no hace gracia a los españoles, que nos imponen la cultura, tanto si queremo como si no”, indica la “graciosa” estampa.
En esta línea muestra además a un falangista, que también representa a los españoles, destruyendo los votos de la consulta y afirma que “si es cierto que en democracia se puede hablar claro de todo, ¿cómo es que a algunos no les hace gracia que queramos ir a votar?”. Y así siguen varias viñetas más en el que aparece Franco encima de la cama de un hospital o incluso una anciana con el brazo en alto en el Valle de los Caídos.

Pero los tópicos y el victimismo de los radicales catalanes no se quedan ahí y optan igualmente por el deporte. Para ello, utilizan a las selecciones deportivas y la viñeta indica que “no hay manera de que nos admitan tal y como somos y nos hacen alzar una bandera más pesada que el plomo”.

Y no podía faltar su típica afirmación de que Cataluña alimenta al resto de España. En la imagen aparece una ubre que representa a Cataluña y que da de beber a un español que está tumbado en el suelo sin hacer nada. “Somos la mayor fuente de ingresos de donde sacan votos y dinero. Aunque ha habido algunos progresos somos una autonomía más.

martes, 6 de abril de 2010

Organizan unos campamentos infantiles de verano ‘para forjar la libertad de Cataluña’


6.04.2010
La voz de Barcelona

Con el apoyo del Ayuntamiento de Arenys de Munt

[Puedes ver el video pinchando aquí]

Las Catecolònies, unos campamentos ‘educativos’ para niños que se celebran en Arenys de Munt, tendrán como lema este año ‘Cataluña: forjando nuestra libertad’. Un vídeo promocional señala: ‘¡Volved a España y no nos toquéis los cojones, los catalanes ya no seremos más vuestros esclavos!’.

La cinta, que emula a la película Braveheart, empieza con imágenes del referendo independentista del 13 de septiembre y continúa identificando a Cataluña con Escocia, en busca de una libertad que España no le permite, asemejándola con Inglaterra. No faltan los falangistas, Curri Valenzuela, o ‘nuestros enemigos’: Rajoy, Aznar, los toros, el flamenco, Franco, Miguel Ángel Rodríguez y Federico Jiménez Losantos.

Las Catecolònies se vienen celebrando desde hace 25 años con el apoyo del Ayuntamiento, y tienen por objetivo conseguir ‘el crecimiento personal de todos sus participantes’ -niños de entre 3º de primaria y 4º de ESO-, así como ‘promover una educación humana y cristiana’ para ‘conseguir una persona libre, crítica y responsable, que confíe en los otros y trabaje para hacer de la sociedad un ámbito donde las relaciones sean cada vez más justas, respetuosas y fraternales, y que con los valores cristianos colabore con los otros para conseguir un mundo más solidario y feliz‘.

Para conseguirlo, cada año escogen ‘un centro de interés o lema que a lo largo de la colonia se va desarrollando’. El de este año es: ‘Cataluña: Forjando nuestra libertad’.

Los motivos los explican al detalle: ‘Después de un 2009 en el que Arenys de Munt se ha convertido en la capital del catalanismo, gracias a haber sido capaces de organizar el primer referendo sobre la independencia de Cataluña (a pesar de las trabas que intentaron poner todos los estamentos españoles), las Catecolònias no se han querido mantener ajenas a este movimiento y han querido aprovechar este boom mediático areñense para profundizar en nuestro conocimiento de Cataluña‘.

Y concluyen que con el lema de este año ’se quiere profundizar en el trabajo de la cultura, la historia, la lengua y las tradiciones catalanas, para ser capaces de forjar nuestra libertad como pueblo‘.

Òmnium Cultural liderarà una "resposta" popular si el TC fa retallades


6.04.2010
eldebat.cat

Casals assegura que viuran com "una agressió qualsevol canvi" que se li faci a l'Estatut

Europa Press.- La nova presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha assegurat que viuran com "una agressió qualsevol canvi" que se li faci a l'Estatut des que va sortir refrendat al Parlament de Catalunya, i s'ha compromès a liderar una "resposta ferma" del poble català si la sentència del Tribunal Constitucional (TC) és adversa.

Casals, que va assumir el càrrec el 20 de març després de celebrar unes eleccions en les quals era l'única candidata, ha precisat que la institució --que l'any que ve complirà 50 anys-- defensarà sempre la voluntat del poble de Catalunya, sigui quin sigui aquesta, i, en el cas de l'Estatut, estaran "molt atents" a les resolucions del TC. De fet, tenen un espai virtual anomenat Observatori de l'Estatut en què experts faciliten informació sobre el text i els ciutadans poden deixar les seves opinions.

De perfil economista, Casals es planteja introduir temes socioeconòmics en el debat cultural català perquè, a causa de la situació econòmica actual, tem que Catalunya estigui anant cap a un "model de gran finança" i deixi de banda "el genuí, de base productiva i amb un sistema financer que està al seu servei". "Cal recuperar la indústria; els països seriosos tenen una base industrial important", ha apuntat.

Pel que fa al finançament, ha assegurat que el fet més important és que els vagi bé a les pimes, perquè són les que donen més ocupació, ha observat. "Cal recuperar allò bo de la cultura econòmica de proximitat", ha dit.

Sí a la llei del cinema en català

Casals està a favor del projecte de llei del cinema català perquè "assegura la llibertat de mercat: amb uns jugadors de força tan diferent, no hi ha llibertat", ha dit en al·lusió a 'majors' i als distribuïdors catalans.

"La Generalitat no prohibeix sinó que amplia el marge de llibertat, propicia que puguem triar" la llengua que veiem al cinema, ja que actualment només un 3% de les pel·lícules estrenades es doblen o es subtitulen al català, ha dit.

Després de confessar que té "reticències" a veure cinema doblat en castellà, ha advocat pel doblatge en català perquè és pedagògic, ja que en llegir s'aprèn correctament la llengua.

Pel que fa a la immigració que arriba a Catalunya, Casals ha assumit que Catalunya, amb els anys, serà "diferent" i que tots s'han d'adaptar, tot i que ha demanat que els autòctons no canviïn al castellà de manera instantània en parlar amb un immigrant, perquè molts ja entenen l'idioma, i a aquests els ha demanat que no facin que els catalans hagin de fer "el sacrifici de canviar de llengua".