viernes, 22 de mayo de 2009

"La gent n'està fins el monyo d'Espanya"

22.05.2009
e-notícies

Carod explica que "no puc anar per una ciutat espanyola pel carrer perquè m'insulten"

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira ha denunciat en una entrevista a El món a RAC1 que "encara avui no puc anar per una ciutat espanyola pel carrer perquè la gent m'insulta a mi, insulta Catalunya, i diu 'viva España".

Sobre l'enquesta del CEO, que diu que han pujat en més de 4 punts els enquestats que diuen que estan a favor de la independència de Catalunya, ha apuntat que "m'estranya que només hagi pujat el 4%. Perquè la societat catalana n'hauria d'estra tipa, farta i recuita no des de fa uns anys sinó des de fa segles". "El que em sorprèn és com encara no tenim una majoria de la societat catalana que defensi, entengui i vulgui... que el millor que li pot passar a aquest país és el que els passa a la majoria de països europeus, que tenen un estat independent que, per tant, es munten la vida i estan representats a Europa", ha afegit."En aquesta direcció hi anem mes ràpid del que molta gent es pensa. Som davant d'un nou sobiranisme que no neix tant de la identitat lingüística i cultural... sinó que neix de la fatiga d'Espanya. La gent n'està ja fins el monyo. Per exemple, sectors empresarials [...]s'adonen que ens estan prenent el pèl."Sobre si els bascos estan més ben vistos que els catalans, ha considerat que "a Espanya hi ha una absoluta ignorància sobre la diversitat. [...] En el fons fa més por Catalunya que el País Basc. El pes demogràfic no té res a veure, [...] no té res a veure el pes econòmic [...] i un altra cosa que els posa molt nerviosos és la independència lingüística i cultural, de fet. [...] Per tant, és menys controlable. I hi ha una altra cosa: aquí defensem les nostres reivindicacions de manera pacífica i democràtica i això és una arma que no es pot vèncer.

"Pel que fa a Carretero ha manifestat que "suposo que és una persona que ha tingut una responsabilitat a la Generalitat, on ho va fer molt bé [...] i després pels motius que sigui, sobretot a partir del moment que surt del Govern, comença a tenir actituds crítiques amb la direcció del partit, cosa que em sembla legítim i respectable.

"Finalment, en referència a la relació entre CiU i ERC ha reconegut que "jo em conformaria que hi hagués fluïdesa diplomàtica. Per part d'ERC hi ha una sensació llargament viscuda d'arrogància i de menyspreu durant molt temps i al final als partits els fem persones humanes i tenim sentiments i el que hauríem de ser capaços de superar això en benefici del país. Algun moment arribarà que ens haguem de posar d'acord".

1 comentario:

Anónimo dijo...

¿No pensa el Sr. Rovira què alguna culpa hi tindrà o és què és un innocent anyellet?