miércoles, 9 de marzo de 2011

Colom creu que els immigrants "han de parlar el català, i punt"


8.03.2011
e-notícies

També demana als independentistes que no dubtin de CiU

El secretari d’Immigració de Convergència, Àngel Colom, considera que els immigrants a Catalunya han de parlar el català "i punt". En una entrevista publicada aquest dilluns al diari Ara, Colom assegura que "la llengua vehicular a les aules és el català. No valen excepcions. Si ja fallem per aquí, no ens podem queixar. Tots els immigrants que han vingut a Catalunya han de parlar el català, i punt".

"L'objectiu del Govern i també del partit és que la majoria d'aquests 1,3 milions de nous ciutadans estigui, al final d'aquesta dècada, econòmicament, socialment, lingüísticament, culturalment i nacionalment del tot integrat a Catalunya", afirma el secretari d'Immigració de CiU.

D'altra banda, Colom demana als independentistes que no dubtin de CiU. Preguntat sobre si alguns sobiranistes que van votar Artur Mas poden sentir-se ara decebuts, explica que "posar en marxa un govern no és fàcil. No crec que hi hagi, ni a curt ni a mitjà termini, i estic convençut que a llarg termini tampoc, cap decepció per part de la gent independentista que va votar CiU, que és molta. Vull pensar que estem vivint l'última o la penúltima legislatura autonòmica. I, en aquesta etapa, tots hem d'estar decidits a fer el sacrificis que calguin".

"Es tracta de consolidar bé les forces a Catalunya que, en el moment que sigui oportú, ens portin a passar de l'autonomia a l'estat propi. Jo no n'estic gens, de decebut. Vull demanar als independentistes que no dubtin. A CiU ens pertoca liderar aquest projecte", afegeix.

Colom, tanmateix, creu que el fet que se l'hagi relacionat amb el cas Palau no l'ha afectat políticament, tot i que esperava dirigir les polítiques d'immigració del Govern -cosa que no descarta en un futur-, però ha comentat que "el linxament i els atacs que he rebut, sobretot del PSC, no m'han agradat i són profundament injustos. Però això no hi té res a veure".

miércoles, 2 de marzo de 2011

"Mano dura" contra "determinados individuos gitanos rumanos"


1.03.2011
La voz de Barcelona

García Albiol, candidato del PP en Badalona
El candidato del PP a la alcaldía propone “presión policial y restricción de las prestaciones sociales a estas personas que no se comportan”

“Quiero dejar muy claro que yo, Xavi García Albiol, apuesto por las políticas de integración, claro que sí, pero no estaré dispuesto a destinar ni un solo euro de los presupuestos municipales a aquellos que, ni se integran, ni se quieren integrar, como es el caso de determinados individuos gitanos rumanos. [...] Puede que muchos de vosotros os preguntéis, ¿qué haré para solucionar estas situaciones?, y yo os lo diré: aplicar mano dura contra estas personas. Estoy convencido de que en poco tiempo comprenderán que en Badalona no tienen sitio. Solución: presión policial y restricción de las prestaciones sociales a estas personas que no se comportan”.

Este ha sido el mensaje del líder del PP en el Ayuntamiento de Badalona durante una conferencia que, con el título ‘Hablemos claro sobre Badalona’, ha pronunciado este martes para presentar su candidatura a la alcaldía de esta localidad, en presencia de la presidenta del PP de Cataluña, Alicia Sánchez-Camacho; del vicepresidente del Congreso, Jorge Fernández Díaz; del alcaldable popular por Barcelona, Alberto Fernández Díaz; o del presidente del DKV Joventut, Jordi Villacampa, entre otros.

“Guetos” que amenazan con convertir Badalona en “un polvorín”

El polémico García Albiol ha deplorado que determinadas zonas de la ciudad se hayan convertido en “guetos” que amenazan con convertir a Badalona en “un polvorín” y ha prometido firmeza en sus planteamientos, a pesar de que sus rivales le denuncien ante los juzgados. Además, ha sostenido que “no es lo mismo la inmigración latina que la procedente de países de influencia musulmana”.

Alicia Sánchez-Camacho, por su parte, ha aplaudido las buenas expectativas que le dan las encuestas a García Albiol y ha ensalzado su valentía para decir las cosas claras, aunque esta sinceridad haya podido costarles “algún disgusto”.