domingo, 28 de febrero de 2010

“Nos cargaremos a cualquiera que se interponga en nuestro camino”


28.02.2010
La voz de Barcelona

Carretero: “Nos cargaremos a cualquiera que se interponga en nuestro camino”

Joan Carretero, ex consejero de Gobernación con ERC y líder de Reagrupament, la nueva opción independentista de cara a las próximas elecciones autonómicas, ha sido claro y contundente este sábado en Gerona: “[Reagrupament] impulsa la independencia y la regeneración de la vida política, y eso molesta a mucha gente, pero nuestro objetivo es irrenunciable. Nos cargaremos a cualquiera que se interponga en nuestro camino, le daremos una patada en el culo, porque hace 300 años que perdemos y ya estoy harto de perder, ya hemos perdido demasiadas batallas”.

Carretero ha remarcado durante la inaguración de una sede local de la formación que Reagrupament es “una asociación, no somos un partido político, que pretendemos que este país sea normal, que Cataluña sea independiente, y el día que se proclame la independencia nos disolvemos, porque el objetivo habrá sido alcanzado”.

Y ha añadido: “Aquí somos patriotas de verdad y por eso nos partirán la cara. El primero que tenga dudas, que se vaya, porque nos partirán la cara, seremos unos enemigos a batir por mucha gente y, si hay alguien con dudas, nos hará perder”.

Carretero ha destacado que los referendos independentistas “son consultas que se hacen con voluntariado” y que, teniendo en cuenta que no hay ningún medio oficial que las apoye, “una participación que rozase o superase el 20% sería un éxito rotundo”.

viernes, 26 de febrero de 2010

Un grupo de radicales revienta una conferencia de Ibarretxe en Barcelona


26.02.2010
La voz de Barcelona

Un grupo de jóvenes ha retrasado este jueves el inicio de una conferencia del ex lendakari Juan José Ibarretxe en la Universidad Autónoma de Barcelona, increpándole al grito de “Torturador” en catalán y “Democracia Euskadi” en euskera, hasta que fueron expulsados por fuerzas de seguridad.

Tras el inicio del acto, otros cinco jóvenes más que estaban dentro, sentados, mostraron una pancarta con la leyenda en catalán ‘Vosotros fascistas sois los terroristas’ y gritándole “Presos a la calle, amnistía y libertad”, también en catalán.

Los aproximadamente 200 estudiantes que acudían al acto respondieron a los radicales -que también fueron expulsados- al grito de ‘Fuera’ y aplaudieron a Ibarretxe, incluso acercándose a la mesa presidencial como muestra de apoyo.

La conferencia Política y valores: relato de una experiencia prosiguió sin más problemas con 30 minutos de retraso. El ex presidente autonómico vasco se refirió a los hechos al principio de su discurso: “Respeto todas las críticas. Sólo soy un humilde profesor universitario”.

lunes, 22 de febrero de 2010

Un ex terrorista de Terra Lliure dirige la delegación de Convergència en Perpiñán


22.02.2010
La voz de Barcelona

Jordi Vera Arús, presidente de la delegación de Convergència Democràtica de Catalunya en Perpiñán (Francia) y ex miembro de la organización terrorista Terra Lliure, es el responsable de la coalición entre su partido y una candidatura socialista de cara a las regionales francesas de marzo.
Arús, natural de Tarrasa, había sido militante de la banda terrorista Front d’Alliberament de Catalunya a principios de los años 70 y posteriormente formó parte de la dirección de Terra Lliure. En 1992 fue detenido por orden del juez de la Audiencia Nacional Carlos Bueren y se acogió al indulto general con el que se dio carpetazo a la banda terrorista. Joan Ridao, actual secretario general de ERC, fue su abogado durante ese proceso.

Tras su paso por ERC y el Partit per la Independència, sorprendentemente Artur Mas le encomendó en 2006 la tarea de crear la delegación de Convergència en Perpiñán, cuna de lo que los nacionalistas denominan Cataluña Norte.

Según ha recogido este domingo La Gaceta, Arús es el responsable de la coalición con la que Convergència y una candidatura socialista del Rosellón se presentarán a las elecciones regionales francesas que se celebrarán los próximos 14 y 21 de marzo, tras haber intentado infructuosamente pactar con la UMP de Sarkozy.

lunes, 15 de febrero de 2010

Pujol acusa les ‘majors’ de ser “còmplices de la destrucció del català de Franco”


15.02.2010
eldebat.cat

Sobre les declaracions de Maragall: “Si no tenen projecte de país, què fan vostès?”

Redacció.- “Si no estem acostumats a escoltar en Gary Cooper en català és perquè hi va haver en Franco. I no es pot ser ara una mena d'aliat objectiu de l'obra de destrucció del català que va fer en Franco”. Així de contundentment s’ha referit aquest dilluns l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol a les grans distribuïdores multinacionals de cinema (conegudes com a ‘majors’), de les quals n’ha criticat la seva actitud “absolutament tancada” en oposar-se a l’aplicació de la Llei del cinema, que estableix que s'han de doblar o subtitular la meitat de les còpies de les pel·lícules estrenades a Catalunya.

Pujol, en una entrevista a RAC1, ha donat una altre cop suport a la Llei del cinema, acompanyant aquest cop la seva argumentació amb un dur atac contra les ‘majors’ nord-americanes i part de les sales de cinema catalanes, que s'hi oposen. “El món empresarial cinematogràfic té també una obligació respecte del país i la llengua, i hi ha una part molt important del país que vol cinema en català”, ha ressaltat Pujol, que ha aprofitat per recordar una de les seves més destacades obres de vovern, la creació de TV3, per fer una analogia amb els contraris a doblar el cinema d’estrena al català. “Diuen que la gent no està acostumada a veure cinema en català. També em deien que no estava acostumada a veure televisió en català”, ha dit Pujol.

La posició favorable de l’expresident a doblar o subtitular el cinema a les sales no és nova d’ara. El 1998, el Govern que presidia va elaborar un decret amb una política de quotes lingüístiques per al cinema molt semblant a la que fixa la Llei del cinema. I que no va arribar a aplicar-se mai. En part perquè, com ara, ‘majors’, distribuïdores i sales s’hi van oposar en bloc, fins i tot amenaçant de boicotejar la normativa de diverses formes. També van aconseguir que la justícia anul·lés les sancions que preveia el decret, convertint-lo, així, en paper mullat, fins al punt que es va derogar dos anys més tard, sense haver arribat a entrar en vigor. De fet, Pujol ha recordat que el seu govern “va intentar” normalitzar el cinema en català i que “vam fracassar, aquesta és la veritat”, en part per l’oposició de “les majors nord-americanes”, però també per “part dels empresaris d’aquí”.

Burxant en la polèmica al PSC

Sobre la polèmica creada per les declaracions del conseller d’Educació, Ernest Maragall, sobre la “fatiga” de Catalunya amb el tripartit, Pujol ha ironitzat dient que Maragall “té raó”. I encara hi ha afegit que “les enquestes diuen d'una manera molt rotunda que el país ja fa temps que està fatigat del tripartit”. Pujol tampoc no ha desaprofitat l’oportunitat que li ha posat en safata el conductor del programa, Jordi Basté, per burxar encara més en la ferida del Govern, quan li ha citat un fragment de la conferència de Maragall que afirmava que tripartito “ja fa temps que va renunciar a encarnar un projecte integral de país”. “Si no tenen projecte de país, què fan vostès? Ocupen unes cadires per fer què? Un govern ha de tenir projecte de país i, si no en té, és un mal govern”, ha conclòs Pujol.

lunes, 8 de febrero de 2010

"Espanya és el darrer reducte feixista"


8.02.2010
e-notícies.cat

Miquel Strubell i el col·lectiu Emma alerten a la premsa internacional del "dèficit democràtic" espanyol

El coordinador de la Comissió de la Dignitat i membre del Col·lectiu Emma, Toni Strubell, ha enviat una carta als mitjans internacionals on on es pregunta si Espanya "és el darrer reducte feixista" i denuncia que el jutge Baltasar Garzón serà sotmés a judici per haber intentat investigar les fosses franquistes i "altres crims" de l'època franquista.També els hi explica que el monument al vaixell franquista que va ser enfonsat pels republicans després de bombardejar milers de refugiats no pot ser enderrocat. En aquest sentit es pregunta si "algú es pot imaginar el mateix amb un monument dedicat a uns feixistes en qualsevol altre part del món qu sigui democràtica?". Strubell considera que "és hora que els demòcrates d'arreu se'ls informi sobre l'enorme dèficit democràtic que existeix avui a Espanya" y els hi recorda que "56 carrers de Madrid encara porten els noms de generals de Franco". "Mentre abans es sàpiga la veritat, més aviat podrem posar fi a tanta ignominia".