martes, 18 de mayo de 2010

"Catalunya és una colònia d'Espanya"


18.05.2010
e-notícies

Un dels fundadors del PSC i alcalde de Badalona durant 16 anys, Joan Blanch, ha dit que "l'estat espanyol és un estat imperial, que continua sent governat com un imperi, i només té una colònia, només una li queda, i som nosaltres". "La colònia que li queda és Catalunya", ha afegit.

L'exalcalde i exdiputat socialista també ha criticat la consulta sobre la reforma de la Diagonal que dut a terme el primer regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Hereu."Avui s'està vivint una situació d'un govern desorientat que l'únic que mira és de fer polítiques d'imatge, com l'Ajuntament de Barcelona. A qui se li acut fer un referèndum sobre la Diagonal en aquest temps en què estem? Ja ho deia Ignacio de Loyola: 'en tiempos de dificultad no hacer mudanza'. S'han begut l'enteniment".

Blanch és un dels impulsors del manifest a favor d'una conferència nacional del sobiranisme, que s'ha presentat a la seu d'Òmnium Cultural. A més de Blanch també han pres la paraula l'expresident del Parlament, el republicà Heribert Barrera; l'exconseller de Justícia d'Unió, Agustí Bassols; el doctor Moisès Broggi i el també metge Oriol Domènec.

També hi eren a la sala el periodista Miquel Calzada, l'actor Joel Joan, el portaveu de Deumil.cat Enric Canela, l'ex diputat d'ERC ex regidor d'ICV Francesc Vicens, l'escriptor Jordi Coca, el filòsof Josep Maria Terricabras o Víctor Alexandre, qui ha presentat l'acte.

1 comentario:

Anónimo dijo...

El nazionalisme català, fill d'altres com l'alemany, menteix sistemàticament amb un objectiu clar: que al final sembli veritat (això es una idea de Goebbels, el cap de propaganda nazi)...