domingo, 12 de septiembre de 2010

Cremen una foto del Rei


11.09.2010
e-notícies

L'Esquerra independentista ha finalitzat la manifestación de la Diada amb la crema d'una fotografia del Rei Joan Carles I vestit de militar. Dos encaputxats han pujat a una tarima, situada prop del Fossar de les Moreres, i li han calat foc. Metre cremava la imatge s'han sentit crits de "Visca Terra Lliure".

viernes, 10 de septiembre de 2010

Un alt càrrec cremarà el decret de nova planta


10.09.2010
e-notícies

Jordi Fàbrega, de Decidim.cat, és també delegat del Govern a la Catalunya central

El dia 11 a les 11 del matí al fossar de les Moreres serà cremat el Decret de Nova Planta per part de Jordi Fàbrega portantveu de decidim.cat i delegat del Govern a la Catalunya central per expressar el rebuig a les lleis espanyoles que restringeixen el nostre fer lliurement com a poble sobirà, segons ha informat l'organització.

D'altra banda una marxa de torxes recorrerà Barcelona la vetlla del 10 de setembre i unirà part de l’independentisme de la plaça Pau Vila fins al Fossar de les Moreres.

Els Decrets de Nova Planta són un conjunt de decrets signats per Felip V després de la Guerra de Successió en virtut dels quals s'aboliren els Furs i Constitucions dels territoris de la Corona d'Aragó i es canvià l'organització territorial catalana.

El decret de Nova Planta de Catalunya abolia la Diputació del General, les Corts Catalanes, el Consell de Cent, etc. Substituïa el virrei per un capità general, dividia Catalunya en corregiments, com a Castella, i en desapareixien les tradicionals vegueries. S'hi establia el cadastre, per gravar propietats urbanes i rurals, i els beneficis del treball, el comerç i la indústria.

Igualment, el castellà hi passava a ser llengua oficial, especialment de l'escola i els jutjats. També es van tancar les universitats catalanes, que havien donat suport a Arxiduc Carles d'Àustria, i es creava la Universitat de Cervera.

sábado, 4 de septiembre de 2010

C's amenaça un candidat de Laporta amb "accions legals"

4.09.2010
e-notícies

Acusen Ruben Novoa de demanar "un tret al clatell" per Albert Rivera, però López Tena parla d''intoxicació espanyolista'