viernes, 9 de mayo de 2008

Armas y nacionalismo

e-notícies · edició 2139 · divendres, 09 de maig de 2008 · 17:53

AMB UN M-16

Simpatitzants d'Estat Català faran exercicis de tir

Simpatitzant d'Estat Català estan impulsant "un grup de muntanya d'Estat Català per tal de entrenar-nos per poder fer accions", i en aquest sentit han programat una sortida "per fer tir amb foc real", segons informen en el seu fòrum. Fonts que asseguraven parlar en nom d'Estat Català han negat que aquesta sortida respongui a un acte de l'organització i han desmentit aquestes informacions, atès que "ells no realitzen sortides". També han remarcat que l'esmentat fòrum no pertany a l'organització.

"Estat Català, partit d'esquerra, independentista i democràtic vol manifestar que no tenim cap tipus de relació amb un fòrum d'internet que en nom d'Estat Català promou grups de muntanya per fer 'pràctiques de tir'. Estat Català ja ha denunciat recentment aquest fòrum als Mossos d'Esquadra per comentaris i amenaces racistes i xenòfobes i també està en mans dels tribunals la utilització fraudulenta del nom històric del nostre partit per part d'aquests elements feixistes. Estat Català és un partit que porta molts anys present a la vida política del nostre país participant en mobilitzacions populars en defensa de les llibertats del nostre poble i també es presenta, quan s'escau, a les eleccions. En cap cas es dedica a fer excursions 'paramilitars'. Estat Català a més del desmentiment i denúncia pública als mitjans de comunicació ha fet la denúncia pertinent als Mossos d'Esquadra i al Jutjat de Guàrdia. Estat Català vol manifestar que l'única web autoritzada del partit és estat-catala.cat i així consta en el llistat d'adreces de partits polítics de la Generalitat de Catalunya".

Altres fonts que també parlaven en nom d'Estat Català, però, s'han posat en contacte amb e-notícies per a negar aquest desmentit i han confirmat la trobada, malgrat que finalment serà suspesa "a causa de les pluges". Les esmentades fonts han explicat que ells "formen part del tradicional Estat Català", que agrupa "la militància de tota la vida", i han revelat que a l'organització "es va produir una escissió", després de patir conflictes amb "sectors de l'esquerra independentista" que s'hi havien integrat. La resolució sobre qui té el dret a utilitzar el nom d'Estat Català es troba en vies judicials.

"Això serà una cosa lúdica simplement i no te res a veure amb els objectius del grup de muntanya que seran sempre totalment pacífics", expliquen. "L'arma que s'usarà serà un fusell d'assalt M-16. M'estic referint a un fusell d'assalt de veritat, de bales del calibre 22, no pas una arma d'airsoft ni de paintball, sinò una arma real", explicava el simpatitzant en el seu fòrum.

Els organitzadors remarquen que "l'arma és d'un dels nostre militants i és perfectament legal. L'arma es dispararà a un lloc perfectament condicionat per a fer-ho. Tot és totalment legal. En aquesta sortida tots els que vinguin aprendran les nocions bàsiques del rappel i també les nocions bàsiques de com es dispara amb una arma d'aquestes característiques. Aquesta sortida per fer pràctiques de rappel i sobre de tir amb foc real serà el proper cap de setmana. Encara no està decidit encara si serà el 10 o el 11 de maig, això es decidirà en funció del dia que vagi millor al major nombre de persones. Hi poden assistir tant militants d'Estat Català com simpatitzants".